Malzemeler
500 gr bal kabağı
5 yemek kaşığı toz şeker (100 gr)
1 çay bardağı su (85 gr)
6 yemek kaşığı bal (90 gr)
Süslemek için:
Kaymak
Öncelikle kabakları soyun ve kare kare doğrayın.
Ne kadar olgun kabak seçerseniz o kadar rahat doğrarsınız. Bunu anlamanın yöntemi de alırken kürdan batırmak. Eğer kürdan rahatlıkla saplanıyorsa; seçtiğiniz kabak kesilirken sizi daha az zorlayacaktır. Ya da başta da dediğim gibi marketlerde bulunan; dilimlenmiş, paketli kabaklardan alabilirsiniz. Onlar nispeten daha yumuşak oluyor.
5 yemek kaşığı toz şeker (100 gr)
1 çay bardağı su (85 gr)
6 yemek kaşığı bal (90 gr)
Süslemek için:
Kaymak
Öncelikle kabakları soyun ve kare kare doğrayın.
Ne kadar olgun kabak seçerseniz o kadar rahat doğrarsınız. Bunu anlamanın yöntemi de alırken kürdan batırmak. Eğer kürdan rahatlıkla saplanıyorsa; seçtiğiniz kabak kesilirken sizi daha az zorlayacaktır. Ya da başta da dediğim gibi marketlerde bulunan; dilimlenmiş, paketli kabaklardan alabilirsiniz. Onlar nispeten daha yumuşak oluyor.
Dilimlenen kabakları derince bir kaseye alın. Üzerlerine balı, şekeri ve suyu ilave ederek iyice karıştırın.
Şekerli ve ballı su karışımını iyice emen kabaklarınızı Actifry'ın pişirme haznesine koyun.
25 dakika kadar pişecekler.
İşte artık servise hazır. Tatlınızı cevizle süsleyebilirsiniz ya da benim gibi ceviz sevmeyenlerdenseniz sadece kaymakla da sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Püf noktası: Eğer daha sert kabak seçtiyseniz pişirme süresini biraz daha uzun tutabilirsiniz.
Şekerli ve ballı su karışımını iyice emen kabaklarınızı Actifry'ın pişirme haznesine koyun.
İşte artık servise hazır. Tatlınızı cevizle süsleyebilirsiniz ya da benim gibi ceviz sevmeyenlerdenseniz sadece kaymakla da sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Püf noktası: Eğer daha sert kabak seçtiyseniz pişirme süresini biraz daha uzun tutabilirsiniz.
Merhaba,
YanıtlaSilKabaklarin balli sekerli suyunuda ilave ediyormuyuz tefal actifry a koyarken?
Evet ben ekliyorum.
YanıtlaSil