5 Şubat 2014 Çarşamba

Kabak Tatlısı

Bal kabağının rengi ve sevimli görüntüsü hep hoşuma gitmiştir. Tatlısını da severim ama çok aramam. En güzel ve kolay tarifi bulmak için bir kaç farklı reçete denedim yine ve açıkçası işin en zor kısmının o kabakları doğramak olduğunu farkettim. İlk seferinde resmen bıçak, kabak ve ben savaşa girmiş gibi olduk. Fakat diğer denemelerimde markette satılan dilimlenmiş ve paketli kabaklardan şaşmamak gerektiğini anladım. Size de tavsiyem bu yönde. Ya da belki sinirlendiğiniz bir durum varsa; tüm sinirinizi kabaktan çıkarabilirsiniz. Seçim sizin. :) Başlayalım: 
Malzemeler
500 gr bal kabağı
5 yemek kaşığı toz şeker (100 gr)
1 çay bardağı su (85 gr)
6 yemek kaşığı bal (90 gr)

Süslemek için:
Kaymak

Öncelikle kabakları soyun ve kare kare doğrayın.
Ne kadar olgun kabak seçerseniz o kadar rahat doğrarsınız. Bunu anlamanın yöntemi de alırken kürdan batırmak. Eğer kürdan rahatlıkla saplanıyorsa; seçtiğiniz kabak kesilirken sizi daha az zorlayacaktır. Ya da başta da dediğim gibi marketlerde bulunan; dilimlenmiş, paketli kabaklardan alabilirsiniz. Onlar nispeten daha yumuşak oluyor.
Dilimlenen kabakları derince bir kaseye alın. Üzerlerine balı, şekeri ve suyu ilave ederek iyice karıştırın.
Şekerli ve ballı su karışımını iyice emen kabaklarınızı Actifry'ın pişirme haznesine koyun.
25 dakika kadar pişecekler.
İşte artık servise hazır. Tatlınızı cevizle süsleyebilirsiniz ya da benim gibi ceviz sevmeyenlerdenseniz sadece kaymakla da sunum yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun.

Püf noktası:  Eğer daha sert kabak seçtiyseniz pişirme süresini biraz daha uzun tutabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Merhaba,

    Kabaklarin balli sekerli suyunuda ilave ediyormuyuz tefal actifry a koyarken?

    YanıtlaSil