Malzemeler
1,5 kilo tavuk kemiği
2,5-
4 litre su
1
tatlı kaşığı tuz
1
soğan
Yarım
havuç
Yarım
kereviz sapı
Yarım
pırasa
3
dal maydanoz sapı
1
adet defne yaprağı
8-10
top karabiber
Öncelikle
baharatları temiz bir bezin içine koyun ve ağzını bohça yapar gibi sıkıca bağlayın. Tavuk kemiklerini, sebzeleri, ve baharat torbasını tencereye alın. Üzerine de suyu
ekleyin.
Kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte, suyun 1/3’i çekilene kadar kaynatın. Hazır olunca suyu süzün. Tavuk suyu yaklaşık 4-5 saat kaynatılmalı ki, tüm lezzetler suya geçsin.
Kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte, suyun 1/3’i çekilene kadar kaynatın. Hazır olunca suyu süzün. Tavuk suyu yaklaşık 4-5 saat kaynatılmalı ki, tüm lezzetler suya geçsin.
Dilerseniz baharat torbasını
bir iple tencerenin kulpuna bağlayabilir, o şekilde suya sarkıtabilirsiniz.
Püf
noktası: Kaynama sırasında oluşacak
köpükleri bir kaşık yardımıyla almayı sakın unutmayın. Yoksa tavuk suyunuzun
ekşimesi kaçınılmaz olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder