Malzemeler (4 kişilik)
3 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 adet tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş)
Yarım su bardağı tel şehriye
1 adet havuç
1 adet soğan (ufak)
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Süslemek için maydanoz
Terbiyesi için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı un
Tuz karabiber
Malzemeleri önceden bir kapta toplamayı çok seviyorum.
İnce ince kıydığınız soğanı ve sarımsağı, sıvıyağ ile bir tencerede kavurun. Önce tel şehriyeleri ve az sonra havuçları ekleyerek kavurmaya devam edin.
Birkaç dakika geçince, suyu ve tavuk suyunu da ekleyerek kaynatın. Şehriyeler yumuşayınca, ocağı kısın ve önceden haşlayıp, didiklediğiniz tavukları tencereye atın.
Bu sırada ayrı bir kapta yumurta sarısınu, unu ve limon suyunu iyice çırpın. Kabın içerisine çorbanın suyundan katarak, ısıları eşitleyin. Bu karışımın tamamını, yedirerek tencereye ekleyin.
Bir taşım kaynadıktan sonra çorbanız hazır. Maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Karabiber de çok yakışıyor. Afiyet olsun.Püf noktası: Terbiyeyi çorbaya eklerken aynı zamanda çorbayı hızlı hızlı karıştırmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Tavuk suyunu nasıl hazırlayacağım diyenler için; işte böyle: http://merveninkekkalibi.blogspot.com/2012/04/tavuk-suyu-nasl-yaplr.html
merve ciğim aferin sana süper olmuş ellerine sağlık :)) bolg'un da hayırlı olsun.. güzel tarifler bekliyorum senden :)))
YanıtlaSilteşekkür ederimm:))
SilEllerine emeğine sağlık yaptım harika oldu şimdiye kaar yaptıkLarımdan cok daha lezetli oldu..❤��
YanıtlaSilBeğenmnize çok sevindim, afiyet olsun :) Sevgier
Sil