30 Ocak 2013 Çarşamba

İki Renkli Kek

Üç yumurtayı kırdım önce, portakal dilimledim ince ince, göz kararı da biraz süt kattım. Size kek yaptım. Hayır hayır böyle başlamıyoruz tabi ki. Ama bu şarkıyı çok severim. Keklerimi yaparken de hep mırıldanırım. Geçen gün bir arkadaşım dedi ki "Merve, nasıl kek kalıbı bu? Neden hiç kek tarifi yok?" Evet neden yok? Bugün olsun o halde.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt (235 gram)
1,5 su bardağı toz şeker (300 gram)
3 su bardağı un (320 gram)
1 paket kabartma tozu (10 gram)
4 adet yumurta
1 paket yumuşak margarin (250 gram)
1 paket vanilya (10 gram)
2 çorba kaşığı kakao (15 gram)

Yumurta ve şekeri 2-3 dakika çırpın.
Ardından içerisine margarini ekleyin. Sonra da karıştırdığınız unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışımınıza ekleyin.
Ve de yoğurdu unutmayın.

Önce düşük sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırptıktan sonra, karışımın yarısını iyice yağladığınız ve dibine yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbınıza dökün.
Kalan kısma kakaoyu ekleyin ve karıştırın. Kakao karıştırılmış hamuru, beyaz hamurun üzerine dökün.
Kekimiz önceden 170 dereceye ısıttığınız fırında 30-40 dakika kadar pişecek. Pişerken fırının kapağını açarsanız kek çöker. Bu nedenle iyice pişene kadar kapağı açmamanızı öneririm.
Süre dolunca bir kürdanı kekinize batırın, ıslak çıkmıyorsa pişmiş demektir. Kalıptan çıkarırken parçalanmaması için iyice soğumasını bekleyin.
Şimdi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf noktası: Kek hamurunu uzun süre çırparsanız, hamurunuz kabarmaz.

1 yorum: