26 Aralık 2013 Perşembe

Elmalı Kek

Sünger keklerin anavatanı olan Cenova'ya özgü olan bu elmalı keki çok seveceğinizi düşünüyorum. Bana kalırsa özellikle ılıkken servis etmekte fayda var zira bu kek aynı zamanda ıslak kekler grubuna da giriyor.
Malzemeler:
4 adet sarı elma
4 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri (150 gr)
1,5 su bardağı un (150 gr)
1 çay kaşığı kabartma tozu (5 gr)
Yarım su bardağı tereyağı (115 gr)
1 tutam tuz
Bir kaç damla limon suyu

Üzeri için:
1 paket vanilya
Dilerseniz tarçın ya da hindistan cevizi

Öncelikle fırının ısısını 180 dereceye getirin. 23 cm'lik kelepçeli kek kalıbı kullanacağız. Kalıbın tabanını pişirme kağıdıyla kaplayın ve o şekilde kelepçeleyin. Tereyağını eritin. Bir fırça yardımıyla bir miktar tereyağını kek kalıbının içine sürün.
İyice yıkadığınız ve kabuklarını soyduğunuz elmaları önce ikiye ve sonra dörde bölün.
Ardından iç kısımlarını yani çekirdekli bölgeyi temizleyin.
Sonra da ince ince dilimleyin. Bu dilimleri bir kaseye alın ve üzerlerine bir kaç damla limon suyu sıkarak bekletin.
Başka bir kapta yumurtaları ve pudra şekerini krema haline gelinceye dek mikserle çırpın. Krema haline gelince unun yarısını kabartma tozuyla karıştırın ve eleyerek karışımınıza ekleyin. Tuzu da ekleyin. Bu aşamada mikser yerine büyükçe bir kaşıkla yedirerek karıştırmanızı öneriyorum.
Ardından erittiğiniz ve ılımış olan tereyağını da yavaşça kek hamurunuza ekleyin. Sonrasında unun geri kalan kısmını da karışıma eleyin. Üzerine elmaları ekleyerek tüm hamuru ve elmaları iç içe geçecek şekilde yavaşça karıştırın.
Kek karışımınızı yağladığınız kek kalıbına aktarın.
Üzerini kaşığın arkasıyla birazcık düzeltebilirsiniz.
Bu şekilde 40 dakika kadar; üzeri pembeleşene dek pişecek.
Servis yaparken üzerine tarçın ya da hindistan cevizi serpebilirsiniz. Hatta dilersiniz krem şanti de kullanabilirsiniz. Bence çok yakışıyor.
Afiyet olsun.
Hepinize sağlık, mutluluk, aşk dolu yıllar dilerim. :)

Püf noktası: Bu keki isterseniz tarçınlı olarak da pişirebilirsiniz. Öyle yapmak isterseniz kek hamurunuza 2 tatlı kaşığı tarçın eklemeniz yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder