Email ile takipte kalın

10 Ocak 2014 Cuma

Limonlu Cheesecake

Limonlu cheesecake'e bayılırım. Ama öyle böyle değil. Hasta hasta yatarken sayıklamışlığım falan var; o derece. Hal böyleyken her cheesecake'i beğenmemem de normal galiba. Ya kendi yaptığımda güzel olmazsa diye gereksiz bir tedirginlik içindeydim yapmadan önce ama sonuç tabi ki enfes oldu. Hayır, taraflı davranmıyorum; yapıp götürdüğüm arkadaşlarım da bayıldı. Galiba mutfak konusunda en çok hoşuma giden şey de bu. Yani pişirdiğim şeyi deneyen insanların yüzlerindeki ifadeyi beklediğim; o minicik an. Her şey hazırsa başlayalım mı? :) 

Malzemeler:
1,5 su bardağı toz şeker (250 gr)
4 yumurta (oda sıcaklığında olmalı)
900 gr labne peyniri
1 küçük boy limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
Yarım minik şişe vanilya aroması (1 ml)
10 adet sert kepekli bisküvi (burçak)

Öncelikle fırını 160 dereceye ısıtın. 23cm'lik kelepçeli kek kalıbı kullanacağız. Kalıbın tabanını yağlı pişirme kağıdıyla dışına taşacak şekilde kaplayarak kelepçeleyin. Kalıbı bu şekilde yağlayın. Bisküvileri dövün; kalıbın dibine taban olacak şekilde serpin ve elinizle birazcık bastırın.

Bir mikser yardımıyla labne peynirini çırpın. Şekeri, limon rendesini, limon suyunu, vanilyayı ve vanilya aromasını ekleyerek çırpmaya devam edin.

Çırparken teker teker yumurtaları da ekleyin. Sonra tüm karışımı iyice çırpın. Karışımı, tabanını bisküviyle kapladığınız kek kalıbınıza boşaltın.

Cheesecake'i pişirmek için kek kalıbınızı daha geniş bir tepsiye yerleştirin ve tepsiye kalıbın yarısına gelecek şekilde su doldurun.

Fırında 90-95 dakika kadar pişecek. Piştiğini üzerinin kızarmasından anlayacaksınız. Piştikten sonra cheesecake'i bir süre kalıbın içinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıbın kelepçesini açarak, tabanı kalıptan ayırın. Alta serdiğiniz pişirme kağıdının yardımıyla pasta tabağına alarak en az 4 saat kadar buzdolabında soğutun.

İşte hazır. Artık servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf noktası: Bisküvileri tabana iyice bastırmanızda fayda var; aksi şekilde hamur karışımını eklediğinizde bisküviler yer yer yukarı çıkabilir.

3 yorum:

  1. Merhabalar,
    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
  2. Looks so delicious!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil