Email ile takipte kalın

28 Ocak 2014 Salı

Yulaflı Kek

Bu soğuk havalarda çok hoşuma giden bir şey var; sıcacık limonlu çayın yanında kocaman bir dilim kek. Bugün kolay kolay bayatlamayan; ağızda çok şekerli bir his bırakmayan; diyet bir şeyler yiyormuşçasına hafif ve bir o kadar da lezzetli olduğunu düşündüğüm bir kek yaptım. Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler:
2 su bardağı un (200 gr)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz zencefil (5 gr)
1,5 su bardağı yulaf ezmesi (150 gr)
3 yemek kaşığı toz şeker (60 gr) 
3 yemek kaşığı margarin (75 gr)
6 yemek kaşığı bal (90 gr)
1 yumurta
3-6 adet olgun ezilmiş muz (büyükse 3, küçükse 6)

Fırını 160 dereceye ayarlayın. Dikdörtgen bir kek kalıbı kullanacağız. Kalıbı iyice yağlayın. Fırın ısınırken kekimizi hazırlayalım. Tüm kuru malzemeleri bir kaba alacağız. Öncelikle unu, kabartma tozunu ve zencefili bir elek yardımıyla karıştırma kabına eleyin.
Üzerine yulaf ezmesini ekleyin ve karıştırın. Bir tencereye margarini, balı ve şekeri koyun ve karıştırarak eritin. Bu karışımı un karışımına ekleyin.
Yumurtayı iyice ezdiğiniz muzların üzerine kırın ve iyice karıştırın. Bunu da hamurunuza ekleyin.
Karışımı kek kalıbına boşaltın.
Yaklaşık 1 saat kadar pişecek.
Piştiğinde; kabaran bölüme dokunduğunuzda hafif sert bir kıvamı olması gerekiyor.
Fırından çıktıktan sonra kalıbında soğumaya bırakın.
Artık servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf noktası: Bu keki daha geniş, kare bir kalıpta da pişirebilirsiniz. Bu şekilde pişirirseniz, soğuduktan sonra küçük kare parçalar halinde dilimleyerek servis yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder