21 Mart 2012 Çarşamba

Fırında Sebzeli Biftek


Aslında et yemeklerine bayıldığım söylenemez ama fırında sebzeli biftek gerçekten harika oluyor. Biftek pişirirken özellikle dikkat etmemiz gereken bir nokta var. O da, etlerin mühürlenmesi. Bu nasıl mı oluyor? Önce etleri tuzlayın, karabiberini de serpin. Ben daha lezzetli olduğunu düşündüğüm için deniz tuzu kullanıyorum. Merak etmeyin tuzladığınız için et sertleşmeyecek. Sonra iyice kızmış bir tavaya çok az sıvıyağ gezdirin. Biftekleri tavaya alın ve her iki tarafını 1-2 dakika süreyle pişirin. Bu sürede eti kendi haline bırakın; yani sürekli çevirmeyin. Dikkat ederseniz, etin dış kısmının hafif kabuk tuttuğunu göreceksiniz. İşte bu, tam da olmasını istediğimiz şey. Çünkü biftek bu şekilde kabuk tuttuğunda; suyunu içine hapsediyor.

Malzemeler 4 kişilik
4 adet dana biftek (dövülmüş)
3 adet sivri biber (tercihen tatlı ya da acı olabilir)
1 adet havuç
1 adet kırmızıbiber
1 adet pırasa (poşette satılan boylar ideal)
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı kekik
Tuz ve karabiber


Tüm sebzeleri jülyen şekilde doğrayın. Yani resimde gördüğünüz gibi ince ve yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda olacak şekilde.  Biberlerin çekirdeklerini çıkartmayı unutmayın.

Pişirirken riviera ya da sızma ama mutlaka zeytinyağı kullanmanızı öneririm. Önce havuçları atın, sonra biberleri ve pırasaları da ekleyin. Kekiği de üzerlerine serperek sotelemeye devam edin. Burada sebzelerin tamamen ölmesini istemiyoruz, biraz diri kalmalılar.
Mühürlenmiş biftekleri fırın tepsisine dizin. Üzerlerine tereyağını yedirin.
Sebzeleri bir kaşık yardımıyla etlerin üzerine yerleştirin. Önceden 180 dereceye ayarladığınız fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Püf noktası: Etleri aldığınızda üzerlerinde kahverengi lekeler olmamasına dikkat edin. Çünkü bu lekeler, aldığınız etin tezgahta uzun süre beklediğine işaret ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder