15 Mart 2012 Perşembe

Minestrone Çorba

İtalyan mutfağı denilince aklımıza hep pizza geliyor ama çorbaları ve sebze yemekleri de en az pizzaları kadar mükemmel. Belki isimler tanıdık değil ama lezzetler damak tadımıza uygun bence. Bu yüzden denemeye karar verdim ve ortaya güzel sonuçlar çıktı.

(İtalyan usulü sebze çorbası) Malzemeler 4 Kişilik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet kereviz sapı
2 adet havuç
2 adet dolmalık biber
2 diş sarımsak

2 adet domates (çekirdekleri alınacak)
1 su bardağı tavuk suyu

3 yemek kaşığı kuru fasulye (haşlanmış)
3 yemek kaşığı erişte
1 yemek kaşığı incecik doğranmış fesleğen
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Tuz - karabiber
Önce tüm sebzeleri küp küp doğruyoruz. Bu küp küp doğrama işini hızlandırmak istiyorsanız bolca pratik yapmanız şart. Bu arada ben yemek yapmaya başlamadan önce her zaman tüm malzemeleri önceden hazırlamayı seviyorum. Böylece her şey daha pratik oluyor.
Şefler genellikle yemeklerimizde sızma zeytinyağı kullanılmasını öneriyor, ben de öyle yapıyorum. Önce yağı kızdırın ve soğanları pembeleştirin. Ardından sarımsakları ekleyin. Biraz daha kavurunca kerevizi, havucu ve biberleri de ekleyin.
En sonunda da domatesi,  tavuk suyunu, tuzu karabiberi ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar yani en az 25 dakika orta ateşte kaynatın. Ardından kuru fasulyeleri ve erişteleri de ekleyip, 10 -12 dakika daha kaynatınca ocağın altını kapatabilirsiniz.
Sunum için tabağa aldığınızda parmesan peyniri ve fesleğenle süslemeyi unutmayın.  Artık servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası: Domatesleri daha rahat soymak için,  alt tarafına çarpraz şekilde iki küçük çentik atın ve kaynar suda 15 saniye bekletin. Çıkarınca soğuk suya atın ve ne kadar çabuk soyulduğunu görün.

1 yorum:

  1. Yemekte kullanilacak malzemelerin onceden hazirlanmasina katiliyorum hem temiz ve duzenli bir calisma ortami saglaniyor hem de acele etmeden hakkini vererek isinizi yapmis oluyorsunuz...Bu yorumu yemek tarifinizi henuz denemeden yapiyorum bilahare lezzeti hususunda da yorumda bulunacagim...sevgilerimle Merve Hn.

    YanıtlaSil