30 Haziran 2012 Cumartesi

Pancake

Nutella denilince aklıma pancake geliyor, pancake denilince Nutella. İşte bu ikilem arasında daldım uykuya dün gece ve sabah uyanır uyanmaz pancake yapmak için soluğu mutfakta aldım. Pancake hamuru ne çok tatlı ne de tuzlu; ama yine de tadı sanki tatlıya yakın diyebilirim. Bu yüzden bence şekerli tatlarla daha iyi gidiyor. Ama üzerine süreceğiniz krem peynirle ya da omletin yanında da keyifle yiyebilirsiniz. Malzemesi az, yapması kolay. Daha ne bekliyoruz?? Başlayalım:

Malzemeler:
100 gr un (1 su bardağı)
1 yumurta
5 gr kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
200 ml süt (1 su bardağı)
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Unu ve kabartma tozunu bir kabın içine eleyin. Ardından toz şekeri, sıvı yağı, sütü ve yumurtayı ekleyin.
Bir tel çırpıcı yardımıyla ya da isterseniz mikserle iyice çırpın. Pürüzsüz, akışkan, bir hal alması gerekiyor.
Kesinlikle un topağı oluşmamalı. Ocakta yapışmaz bir tavayı kızdırın. Pişirmek için yağ kullanmıyoruz.
Pancake hamurumuzdan kepçenizin büyüklüğübe göre yarım veya bir kepçe kadar alın ve yavaşça tavaya dökün.
Döktüğünüz hamurun yuvarlak bir şekil alması gerekiyor. Benim yaptığım gibi bir tavada 2-3 tane bir arada pişirecekseniz, hamur sıvı olduğu için dökme anında bir araya gelip yapışmamalarına dikkat edin.
Üzeri göz göz olduğunda ters çevirebilirsiniz demektir. Ters çevirirken spatulayı rahatça kaydırarak pancake’i alabiliyor olmalısınız, eğer çörek tavaya yapışıyorsa çok az daha beklemenizde fayda var.
İki taraf da yeteri kadar piştiğinde tabağa alabilirsiniz. Sıcacıkken servis yapın, afiyet olsun.
Püf noktası: Pancake yaparken önemli olan nokta; pişen bir yüzü tekrar çevirip pişirmemek. Aksi halde iki kere tavayla buluşan kısım sertleşiyor. Böyle olmasını istemiyoruz. Süngerimsi yapısı bozulmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder